Home cinema speakerset

Advies voor een home cinema speakerset kopen

home cinema speakerset
Home » Speaker advies » Home cinema speakerset

Een home cinema set is een complete set TV speakers die op elkaar aangesloten zijn. Deze sets (vaak in vorm van bijvoorbeeld een 5.1 speakerset) zorgen voor sublieme geluidsbeleving bij bijvoorbeeld films of series op de TV. Een home cinema speakerset kopen kan echter soms wat lastig zijn. Met deze adviesgids bieden wij handvatten: bekijk de beste home cinema speakersets op dit moment en vergelijk deze! Check ook onze handige tips voor de juiste home cinema speakerset kopen om straks de juiste keuze te maken!

De beste home cinema speakersets

Onze aanbeveling voor home cinema speakersets

Pioneer home cinema speakerset
Pioneer
HTP-074
Onkyo home cinema speakerset
Onkyo
HT-S3800
sony home cinema speakerset
BESTE KEUZE
Sony BDV
lg home cinema speakerset
LG
LHB625
Panasonic SC-BTT465EG9
Panasonic
SC-BTT465EG9

Eigenschappen van een home cinema speakerset

Wanneer je optimaal wilt genieten van het geluid van je televisie, is de keuze voor een home cinema speakerset de juiste. Dit omvat een set met speakers die op elkaar aangesloten worden. Door deze op strategische wijze te plaatsen creëer je een optimale geluidsbeleving van meerdere kanten.

4 interessante eigenschappen van home cinema speakersets:

 1. Voorzien van een subwoofer: voor de lagere tonen is een subwoofer onmisbaar bij dergelijke soort home cinema sets. De plaatsing van een subwoofer is minder belangrijk dan de overige home cinema speakers.
 2. Vaak in vorm van een 5.1 speakerset: een home cinema speakerset is vaak minimaal uitgevoerd in een 5.1 set, die bestaat uit twee speakers, twee surround speakers een subwoofer. Er zijn zelfs 7.1 speakersets.
 3. Makkelijk te verbinden: doordat de speakers in een set verkocht worden hoef je je geen zorgen te maken over aansluitingen en verbindingen. Dit gaat naadloos.
 4. Met afstandsbediening: in veel gevallen is een home cinema speakerset voorzien van een afstandsbediening.

De voordelen van een home cinema speakerset

Bij een home cinema speakerset kopen zitten vaak veel voordelen. Zo hoef je geen urenlange research te doen voor mogelijke speakers die je op elkaar aan kunt sluiten en ben je vaak voordeliger uit. We zetten de mooiste voordelen in onze ogen voor je op een rij.

 • Geen gedoe met aansluitingen: je hoeft je geen zorgen te maken over aansluitingen. Een home cinema speakerset is voorzien van dezelfde speakers die perfect op elkaar aangesloten worden. Daar zijn ze immers voor gemaakt. Vaak is de set-up in enkele stappen geregeld.
 • Stijl is helemaal hetzelfde: geen donkere en lichtere uitvoeringen bij elkaar, maar een en dezelfde stijl. Dit zorgt voor een strakker gezicht en is natuurlijk stukken mooier.
 • Betere geluidsbeleving: een van de grootste voordelen van een home cinema speakerset is natuurlijk dat je straks geniet van een veel betere geluidbeleving. Een smart TV kan nog zo goed zijn; hij zal het nooit winnen van een complete home cinema set.
 • Voordeliger dan individuele speakers kopen: wanneer je apart een subwoofer en speakers zou kopen, ben je veel duurder uit dan wanneer je alles in een complete set koopt. Niet alleen erg handig en minder gedoe, maar dus ook en stuk voordeliger!

Let op: de voordelen zijn niet altijd bij alle sets hetzelfde. Dit zijn voordelen die we wel vaker tegenkomen bij diverse sets. Mocht jij een van de voordelen als must zien, is het belangrijk om hier op te letten bij een home cinema speakerset kopen.

sony home cinema speakerset

★★★★★ – “Deze home cinema set van Sony is van zeer goede kwaliteit en je krijgt er nu een 3D Blu-ray speler bij. Top!

Onze aanbeveling: Sony BDV-N5200W

Deze Sony BDV-N5200W home cinema speakerset omvat een 5.1 speakerset. Deze set is voorzien van een subwoofer, twee speakers voor naast de televisie en twee surround speakers. Met bluetooth ondersteuning en screen mirroring geniet je van zeer goede kwaliteit luidsprekers. Opvallend is de smart 3D Blu-ray speler die je krijgt bij het pakket! Met een vermogen van 1000 watt is deze home cinema set een onwijs goede keuze! Let er wel op dat het gaat om een bekabelde subwoofer.

Eigenschappen:

 • HDMI aansluiting
 • Inclusief 3D Blu-ray speler
 • Bekabelde Subwoofer

Tips om op te letten voor het kopen van een home cinema speakerset

Bij Mijnspeaker.nl willen we natuurlijk dat jij de juiste keuze maakt als het gaat om een home cinema speakerset. Om hiervoor te zorgen delen we een aantal handige kooptips met je: tips die wij hebben verzameld op basis van eerdere ervaringen van andere kopers. Check onze tips, zodat jij straks de juiste home cinema speakerset kopen kunt!

 • Bekendere merken hoeven niet altijd beter te zijn: wees niet bang als je een set op het oog hebt van wat onbekendere merken. In sommige gevallen zijn veel onbekende merken nog beter dan bekendere merken. Laat je hier dus niet door verleiden en hou je mogelijkheden breed.
 • Kijk goed om hoeveel kanalen het gaat: heb jij voorkeur voor een 5.1 of zelfs een 7.1 speakerset? Check altijd van te voren om hoeveel kanalen het gaat bij de home cinema speakerset die jij voor ogen hebt. Zo heb je bij een 7.1 set nog twee extra luidsprekers om bijvoorbeeld achter de bank te plaatsen.
 • Check de aansluitingen: het is altijd belangrijk om de aansluitingen te controleren. Denk aan bekabelde subwoofer of een bluetooth ondersteuning van speaker naar speaker. Bekijk wat mogelijk is en wat desbetreffende home cinema set ondersteunt.
 • Lees reviews en ervaringen: jij bent niet de eerste die een specifieke set op het oog heeft. Check online reviews en ervaringen van eerdere kopers: zo weet je precies wat voor home cinema speakerset je in huis haalt.
 • Vergelijk en ontdek aanbiedingen: er zijn vaak mooie acties en aanbiedingen bij shops als Mediamarkt en Coolblue. Hiermee geniet je soms van bijvoorbeeld een cash-back actie, waarbij je een gedeelte van je aankoopbedrag terug krijgt na je aankoop.

Mocht je na het lezen van bovenstaande kooptips nog aanvullend advies willen hebben, dan kun je ons altijd een bericht sturen. Onze speaker experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Home cinema speakersets vergelijken

Vergelijk de beste home cinema speakersets

Home cinema speakersetTypeVermogenMet SubwooferBluetoothIndicatie prijs
Pioneer HTP-0745.1550 wattJaJa€ 299,-
Onkyo HT-S38005.1400 wattJaJa€ 369,-
Sony BDV-N5200W5.11000 wattJaJa€ 399,-
LG LHB6255.11000 wattJaJa€ 289,-
Panasonic SC-BTT465EG95.11000 wattJaJa€ 319,-

Beste merken voor een home cinema speakerset

Van deze merken kun je het best home cinema speakersets kopen

pioneer speakers

Pioneer home cinema speakersets

Een van de betere merken voor home cinema sets is Pioneer. Het internationaal bekende merk heeft meerdere home cinema sets op de markt gezet, die veelal voorzien zijn van een bekabelde subwoofer. Een vermogen van 1000 watt is geen uitzondering bij de sets van Pioneer.

onkyo speakers

Onkyo home cinema speakersets

Onkyo heeft al jarenlang een grote expertise opgebouwd op het gebied van speakers en luidsprekers. Ook voor een home cinema set kun je bij Onkyo goed scoren. Wij houden Onkyo de laatste tijd goed in de gaten, wegens het introduceren van speakers met voice assistant.

sony speakers

Sony home cinema speakersets

Sony is in onze ogen een van de beste merken voor een home cinema speakerset kopen. We hebben niet voor niets een model van Sony uitgelicht als ‘beste keuze’ in deze adviesgids. Met een home cinema set van Sony ben je verzekerd van kwaliteit en geniet je ook nog eens van een strak design.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)