HiFi speaker

Advies voor een HiFi speaker kopen

hifi speaker kopen
Home » Speaker advies » HiFi speaker

Met een HiFi speaker kun je nog meer genieten van films en muziek in bijvoorbeeld de woonkamer! Een HiFi speaker is echter een bredere naam voor een grote groep passieve speakers, die aangesloten worden op een receiver of een versterker. Op deze pagina geven we je advies voor een HiFi speaker kopen voor het verbeteren van de geluidskwaliteit van bijvoorbeeld je televisie. Bekijk ons advies, zodat jij straks de juiste keuze maakt voor een HiFi speaker kopen. Let op: we hebben een selectie gemaakt uit complete HiFi speakersets, het kan dus bijvoorbeeld gaan om een 5.1 speakerset.

De beste HiFi speakers

Onze aanbeveling voor HiFi speakers

denon sys-2020 hifi speaker
Denon
SYS-2020
HiFi speakerset
jamo s 805 hcs hifi speaker
Jamo
S 805
HCS
BESTE KEUZE
Onkyo
SKS HT588
Bose
SoundTech
JC Series 2
caton movie 75 hifi speaker
Canton
Movie 75
HiFi speakerset

Eigenschappen van een HiFi speaker

Een HiFi speaker wordt steeds vaker gekocht. Met een HiFi speaker, schaf je meestal direct een complete set aan, waarmee je direct geniet van een betere geluidskwaliteit voor de TV, radio of computer. Laten we eens kijken naar de belangrijkste eigenschappen van HiFi speakers.

Belangrijkste eigenschappen van HiFi speakers:

 1. Bestaat uit een set: een HiFi speaker wordt zelden apart gekocht, tenzij je een huidige set wilt aanvullen. Een HiFi speakerset is vaker te vinden, waarbij er sprake is van meerdere speakers die aangesloten worden op een versterker of subwoofer.
 2. Versteker of actieve subwoofer: er is dan ook vaak sprake van een extra versterker om de HiFi speakers te versterken. Echter zijn er ook HiFi speakersets waarbij er een actieve subwoofer te vinden is. Met een actieve subwoofer is er een versterker ingebouwd!
 3. Betere beleving van geluid door stereo: met HiFi speakers zul je genieten van een veel beter geluid door de samenwerking van meerdere speakers. Hiermee wordt het bekende ‘stereo’ geluid gecreëerd.
 4. Voor TV, radio en gamen: een Hifi speaker is geschikt voor allerlei doeleinden die te maken hebben met het afspelen van muziek. Zo kunnen ze toegepast worden voor televisies, radio’s of tijdens het gamen!
 5. Op meerdere manieren te koppelen: er zijn HiFi speakers die te draadloos te koppelen zijn, maar ook bedraad.

Voordelen van een HiFi speaker

Een HiFi speaker heeft heel veel voordelen! Van een betere geluidsbeleving tot het makkelijk kunnen koppelen aan meerdere speakers. We zetten de voornaamste voordelen van een HiFi speaker op een rij.

 • Meerdere toepassingen: je kunt een HiFI speaker voor allerlei zaken in huis gebruiken. Voor tijdens het gamen of tijdens het kijken van je favoriete serie op Netflix!
 • Optimaal genieten van films en muziek: je zult met het in huis halen van een HiFi speaker
 • Speakers zelf te plaatsen: als je de speakers gaat plaatsen hoef je geen rekening te houden met een permanente plek. Wanneer je de bank op een andere plek zet, kun je de speakers uiteraard mee verplaatsen.

Het is belangrijk om goed te kijken naar de omschrijvingen van HiFi speakers in de webshop. Hierin vind je altijd wat de specifieke aanwezige voordelen zijn.

★★★★★ – “x

Uitgelicht: Onkyo SKS HT588 HiFi speakerset

De Onkyo SKS HT588 is een mooie HiFi speakerset die we uitlichten als beste keuze. Met name door zijn compactheid in combinatie met prestaties. De speakers ‘weerkaatsen’ geluid via de muren, waardoor je op een bijzondere manier beter geniet van het geluid van films en series!

Eigenschappen:

 • Complete HiFi speakerset
 • 5 speakers + subwoofer
 • 130 watt

Slim: tips voor een HiFi speaker kopen

We hebben wat handige tips op een rij gezet, die jou kunnen helpen bij het kopen van de juiste HiFi speakers. Check de tips en ga beter voorbereid op pad!

 • Koop HiFi speakers in een set: we raden je aan om op zoek te gaan naar sets. Zoals we ook in deze adviesgids hebben uitgelicht. Hiermee ben je verzekerd van een compleet pakket en goede onderlinge ondersteuning van de speakers!
 • Check de ruimte die je hebt: waar wil je ze plaatsen? Heb je daar wel genoeg ruimte voor vijf speakers of kun je beter gaan voor een kleinere set? Het is aan te raden om dit van te voren in kaart te brengen!
 • Ga daadwerkelijk ‘luisteren’ als je twijfelt: helaas hoeft het aantal watt nog niets te zeggen over de kwaliteit van de speakers. Er zijn diverse speaker specialisten waar je gewoon even naar toe kunt gaan om een HiFi speaker zelf te ervaren. Sterker: er zijn zelfs winkels waar je speaker gewoon thuis uit kunt proberen!
 • Lees reviews en ervaringen: online zijn er heel veel ervaringen te lezen over specifieke HiFi speakers. Als je een speaker op het oog hebt die je van plan bent om te kopen, raden we je aan altijd eerst ervaringen van eerdere kopers te lezen. Zo krijg je een beter beeld wat je in huis haalt!

Nog steeds aan het twijfelen over een HiFi speaker kopen? Vraag onze speaker-experts gratis om advies!

HiFi speakers vergelijken

Vergelijk de beste HiFi speakers

HiFi speakerTypeVermogenAantal luidsprekersSubwooferIndicatie prijs
Denon SYS-20205.1200 watt5Ja€ 299,-
Jamo S 805 HCS5.15Ja€ 649,-
Onkyo SKS HT5885.1130 watt5Ja€ 519,-
Bose SoundTouch Stereo JC Series II3.1100 watt3Ja€ 899,-
Canton Movie 755.1100 watt5Ja€ 275,-

Beste merken voor een HiFi speaker

Van deze merken kun je het best ‘speakers’ kopen

onkyo speakers

Onkyo HiFi speakers

Onky heeft veel soorten speakers die een factor gemeen hebben: bijzonder goede kwaliteit. Met speciale technieken zorgt Onkyo ervoor dat het geluid uit de speakers weerkaatst worden via de muren. Op het gebied van een HiFi speaker ben je bij dit merk aan het juiste adres!

denon speakers

Denon HiFi speakers

Denon is een enorm populair speaker merk, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Dit zien en merken we dan ook bij het uitgebreide assortiment met HiFi speakersets die aangeboden worden. Een hele goede keuze voor een HiFi speaker, waarbij je gezien de kwaliteit en afwerking wel rekening met houden met een hoger prijskaartje.

jamo speakers

Jamo HiFi speakers

Jamo is al jarenlang kenner en specialist op het gebied van diverse audioapparatuur. Voor een HiFi speaker kun je bij Jamo goed slagen, gezien er interessante speakersets te vinden zijn om beter te genieten van het geluid in de kamer. Neem snel een kijkje en sta versteld van de scherpe prijs.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)