Draadloze speaker

Advies voor een draadloze speaker kopen

draadloze speaker kopen
Home » Speaker advies » Draadloze speaker

Een draadloze speaker is ontzettend handig. Zo kun je hem altijd meenemen, kun je eenvoudig muziek streamen via je smartphone of tablet én is het vaak een kleine speaker. Er zijn echter veel soorten draadloze speakers, waarbij je altijd goed moet letten op zaken als de accuduur en het gewicht. Met deze adviesgids helpen we je bij de juiste draadloze speaker kopen. We zetten de beste draadloze speakers op een rij en geven je handige kooptips!

De beste draadloze speakers

Onze aanbeveling voor draadloze speakers

ultimate ears boom 2 draadloze speaker
Ultimate Ears
Boom 2
marshall killburn draadloze speaker
Marshall
Action
BESTE KEUZE
JBL Flip 4
fresh n rebel rockbox draadloze speaker
Fresh ‘n Rebel
Rockbox Fabriq
bose soundlink draadloze speaker
Bose SoundLink
Color 2

Eigenschappen van een draadloze speaker

Een draadloze speaker is onwijs handig als je muziek overal mee naar toe wilt kunnen nemen. In veel gevallen zijn de speakers dan ook zeer compact, kunnen ze vaak urenlang mee en zijn ze van lichtgewicht. Deze en enkele andere eigenschappen zetten we voor je op een rij!

5 interessante eigenschappen draadloze speakers:

 1. Hoge accuduur: in veel gevallen is er sprake van een hoge accuduur bij draadloze speakers. Je kunt ze op die manier makkelijk meenemen en zonder te verbinden aan het netstroom genieten van je favoriete muziek.
 2. Bluetooth ondersteuning: om muziek te kunnen afspelen wordt er vaak gebruik gemaakt van een bluetooth verbinding. Hiermee kun je je telefoon koppelen aan de draadloze speaker, waarna je je muzieklijst kunt selecteren.
 3. Powerbank mogelijkheid: ook heeft een draadloze speaker vaak de mogelijkheid om een telefoon op te laden, gezien er in veel gevallen sprake is van een USB aansluiting. Je maakt hiermee gebruik van de accu van de speaker.
 4. Bellen via speaker: doordat er sprake kan zijn van een bluetooth verbinding, kun je de draadloze speaker ook vaak gebruiken om te bellen via de speaker. Hou er wel rekening mee dat iedereen rondom de speaker mee kan luisteren met jouw gesprek.

Voordelen van een draadloze speaker

Met al die mooie kenmerken en eigenschappen geniet je automatisch van een aantal voordelen van een draadloze speaker. Laten we de mooiste voor je behandelen!

 • Makkelijk mee te nemen: doordat een draadloze speaker vaak erg compact en licht is, kun je hem makkelijk in je tas stoppen. Daarbij hoef je ook geen rekening te houden met kabels en aansluitingen!
 • Overal je favoriete muziek: waar je ook bent, met een draadloze speaker kun je praktisch overal genieten van je favoriete muziek wanneer je een koppeling maakt met je smartphone of tablet.
 • Kan tegen regenbui: de meeste draadloze speakers zijn waterdicht of spatwaterdicht. Hiermee hoef je niet bang te zijn voor een regenbui als je de speaker in de buitenlucht hebt staan. Let wel goed op dat er een verschil is in spatwaterdicht en waterdicht.
 • Telefoon onderweg opladen: door de powerbank mogelijkheden kun je je telefoon onderweg opladen. Een mooie win-win situatie, gezien je je telefoon vaak gebruikt voor het bedienen van de draadloze speaker op het gebied van muziek.

Bovenstaande voordelen komen vaak voor bij een draadloze speaker. Echter kunnen er ook speakers zijn die bovenstaande pluspunten niet altijd met zich meebrengen. Zo hoeft de powerbank functie niet altijd een optie te zijn. Mocht je een van de voordelen belangrijk vinden, dan is het goed om hier op te letten bij het maken van een keuze!

★★★★★ – “De JBL Flip 4 is een prachtige keuze voor een draadloze speaker. 12 uur draadloos genieten van je favoriete muziek!

Onze aanbeveling: JBL Flip 4

De beste keuze op dit moment in onze ogen is de JBL Flip 4 als je op zoek bent naar een draadloze speaker van goede kwaliteit. De speaker kan tegen een regenbui, heeft een accuduur van 12 uur en kan gebruikt worden om te bellen via de speaker. Voor een scherpe prijs haal je hiermee een prachtige speaker in huis, die je overal mee naar toe kunt nemen!

Eigenschappen:

 • 12 uur accuduur
 • Waterdicht
 • Bellen via speaker

Slim: tips voor een draadloze speaker kopen

Naar aanleiding van eigen ervaringen hebben we een handige lijst opgesteld met tips voor een draadloze speaker kopen. Deze tips kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze!

 • Let op de afmetingen en het gewicht: een draadloze speaker is met name bedoeld om makkelijk mee te nemen. Het is dan wel zo fijn om te gaan voor een klein en licht model. Goed om hier altijd naar te kijken bij je keuze, een afbeelding of foto kan vaak vertekenend zijn.
 • Kijk naar bluetooth ondersteuning: het is altijd aan te raden om te kijken naar de bluetooth ondersteuning. Welk type bluetooth is dit en hoever is het bluetooth bereik? Zet je wensen op papier en ga vervolgens op zoek naar een draadloze speaker die qua bluetooth eigenschappen hieraan voldoet.
 • Lees reviews en ervaringen: er zijn vast en zeker eerdere kopers van de speaker die jij op dit moment op het oog hebt. Online zijn er heel veel ervaringen en reviews te lezen van specifieke modellen. Wanneer je twijfelt of je meer wilt weten over een draadloze speaker, kan het zeker handig zijn om je hier in te verdiepen.
 • Check koppelingen met andere speakers: heb jij meerdere speakers en wil je deze groeperen als je bijvoorbeeld je achtertuin wilt voorzien van meerdere luidsprekers tijdens een feestje? In veel gevallen is dit mogelijk, je moet hier wel goed naar kijken bij de productomschrijvingen.

Na het lezen van onze kooptips voor een draadloze speaker nog wat vragen? Stuur onze speaker-experts gerust een berichtje!

Draadloze speakers vergelijken

Vergelijk de beste draadloze speakers

Draadloze speakerAccuduurVermogenWaterdichtBluetooth bereikIndicatie prijs
Ultimate Ears BOOM 215 uur12,5 wattSpatwaterdicht30 meter€ 79,-
Marshall Kilburn20 uur70 wattSpatwaterdicht10 meter€ 179,-
JBL Flip 412 uur16 wattJa10 meter€ 98,99
Fresh ‘n Rebel Rockbox Brick Fabriq20 uur12 wattSpatwaterdicht10 meter€ 34,99
Bose SoundLink Mini II10 uurNee9 meter€ 189,95

Beste merken voor een draadloze speaker

Van deze merken kun je het best draadloze speakers kopen

jbl speakers

JBL draadloze speakers

JBL is misschien wel een van de beste merken op het gebied van draadloze speakers. Met name draadloze bluetooth speakers is de specialiteit van JBL, waarbij de Charge en de Flip lijn er tussenuit springen. Wij hebben vaker (en ook in deze adviesgids) JBL speakers als beste keuze geselecteerd vanwege de hoge kwaliteit.

ultimate ears speakers

Ultimate Ears draadloze speakers

Ultimate Ears is al geruime tijd de specialist op het gebied van draadloze speakers. De speakers van Ultimate Ears maken meestal gebruik van bluetooth ondersteuning, zodat je eenvoudig muziek kunt streamen van je smartphone of tablet. De ‘BOOM’ familie van Ultimate Ears is interessant voor een draadloze speaker.

marshall speakers

Marshall draadloze speakers

Speaker specialist Marshall heeft veel verschillende draadloze speakers in haar assortiment. Deze kleine en vaak compacte speakers zien er retro uit, waardoor ze ook nog eens leuk zijn om erbij te zetten. Naast het design staat kwaliteit voorop en dit is zeker te merken bij de verschillende luidsprekers van dit merk.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)