Douche speaker

Advies voor een douche speaker kopen

douche speaker kopen
Home » Speaker advies » Douche speaker

Een douche speaker is een onwijs handige speaker die je onder de douche kunt gebruiken. Vaak is het een waterdichte bluetooth speaker, waarmee je eenvoudig muziek kunt streamen vanaf je telefoon. Een extra groot voordeel is dat je via een douche speaker ook vaak spraakoproepen op je telefoon kunt beantwoorden! Wij maken een douche speaker kopen en ontdekken een stuk makkelijker: bekijk in deze gids de beste douche speakers op dit moment en vergelijk ze op een aantal relevante factoren!

De beste douche speakers

Onze aanbeveling voor douche speakers

ferguson 100bt speaker voor onder de douche
Ferguson
100BT
speaker
sealskin speaker voor onder de douche
Sealskin
bluetooth
speaker
BESTE KEUZE
Camenco
speaker
jbl clip 2 speaker voor onder de douche
JBL
Clip
2
ultimate ears megaboom voor onder de douche
Ultimate
Ears
MEGABOOM

Noot: onze beste keuze wordt benadrukt in een onderzoek van Alstu naar de beste speaker voor onder de douche. Het is alleen een groot vraagteken voor ons van welk merk deze speaker nu is :).

Eigenschappen van douche speakers

speakers voor onder de douche zijn waterdicht

Speakers voor onder de douche zijn waterdicht.

Speakers voor in de badkamer zijn een speciaal type speakers die net wat andere functies en eigenschappen dan reguliere modellen. Zo zijn ze waterdicht, hebben ze soms een zuignap en kun je er zelfs telefoon oproepen mee beantwoorden.

De 4 belangrijkste eigenschappen van douche speakers:

 • Waterdicht: een speaker voor onder de douche is waterdicht. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over het feit dat de speaker kapot kan gaan door waterschade.
 • Bellen via speaker: in veel gevallen kun je met dit type speakers ook spraakoproepen beantwoorden, doordat je smartphone gekoppeld is middels bluetooth.
 • Makkelijk bevestiging: de speakers zijn in veel gevallen voorzien van een zuignap of een clip, waardoor je ze makkelijk in de lucht kan hangen.
 • Verbinding via bluetooth: meestal wordt er bij dit type speakers een verbinding gemaakt middels bluetooth, zodat de speakers draadloos muziek kunnen afspelen en een telefoon makkelijk te koppelen is.

De voordelen van een douche speaker

voordelen speakers voor onder de douche

Een van de voordelen is het kunnen beantwoorden van telefoonoproepen.

Bij douche speakers geniet je vaak van heel wat voordelen. Zo kennen we allemaal de situatie dat je na het douchen gemiste oproepen hebt. Met een speaker voor onder de douche kun je deze al voorkomen: vaak kun je gewoon spraakoproepen beantwoorden, terwijl je staat te douchen!

Bekijk deze en andere voordelen van speakers voor onder de douche.

 • Heerlijk ontspannen: zet een lekker meditatie muziekje op en geniet volop van een ontspannende douchesessie.
 • Telefoon opnemen terwijl je doucht: als je wordt gebeld op de telefoon waarmee je muziek streamt, hoor je je beltoon op de speaker. Je kunt vaak met een simpele opneem knop oproepen beantwoorden. Handig voor als er iemand voor de deur staat en jij open kunt doen; je kunt zeggen dat je er zo aankomt.
 • Je hoeft niet bang te zijn dat de speaker nat wordt: wees niet meer bang dat een speaker nat wordt door condens of spetters. Met douche speakers geniet je vaak van een waterdicht model die water prima kan verdragen!

De voordelen die wij op een rij hebben gezet zijn negen van de tien keer terug te vinden bij menig speaker voor onder de douche. Echter is het wel afhankelijk van het model jij kiest; check daarom altijd naar de specifieke kenmerken die jij belangrijk vindt bij de productomschrijvingen.

★★★★★ – “De waterdichte speaker van Camenco is bedoeld voor onder de douche. Makkelijk streamen en te bevestigen met een zuignap!

Onze aanbeveling: Camenco waterdichte speaker

Dat goede speakers altijd duur hoeven te zijn is zeker niet waar: deze simpele maar kwalitatief hoge Camenco speaker is volledig waterdicht en is makkelijk te koppelen met je smartphone middels bluetooth. De speaker doet wat je zou verwachten en kan middels een zuignap makkelijk op de muur bevestigd worden. Als kers op de taart kun je met deze speaker ook gewoon onder de douche je oproepen beantwoorden (als er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat).

Eigenschappen:

 • Streamen via bluetooth
 • Telefoneren via speaker
 • Bevestiging middels zuignap

Onze kooptips voor een douche speaker kopen

Op basis van onze ervaringen met douche/badkamer speakers, hebben we een aantal handige tips voor je op een rij gezet. Zo dien je goed te kijken naar ‘waterdichte’ modellen als je ze echt onder de douche wilt kunnen bedienen, in plaats van ‘spat-waterdichte’ varianten. Check deze en andere tips voor de beste speakers voor onder de douche kopen!

 • Let op verschil spat-waterdicht en waterdicht: wil je de speakers onder de douche kunnen bedienen (denk aan harder/zachter zetten), dan dien je te kiezen voor volledig waterdichte varianten. Spat-waterdichte speakers zijn in dit geval niet aan te raden.
 • Kijk naar mogelijkheid opnemen telefoon: wij zijn zelf te spreken over het feit dat je spraakoproepen kunt beantwoorden met deze speakers, als jij dit ook wenst dien je goed te letten op de mogelijkheid hiervoor.
 • Check de bevestiging: heb jij een speaker op het oog die voorzien is van een zuignap? Check dan eerst of en waar je deze kunt ophangen. Misschien is een JBL variant met een clip wel makkelijk (aan de stang van het douchegordijn bijvoorbeeld).
 • Controleer accuduur: het kan onwijs irritant zijn om de speaker om de paar douchesessies te moeten voorzien van nieuwe batterijen. Check daarom altijd oplaadbare modellen en daarbij ook de minimale accuduur.
 • Lees reviews van modellen: als je een speaker op het oog hebt, is het slim om eerst reviews en ervaringen te lezen voor je hem aanschaft. Zo zijn er bij verschillende douche speakers ‘nagenoeg’ dezelfde varianten, alleen dan van verschillende merken. Dit kan van invloed zijn op de kwaliteit van de speaker!

Heb jij een specifieke vraag of ben je op zoek naar een speaker voor jouw badkamer die hier niet tussenstaat? Neem dan gerust contact op met onze speaker-experts, die je voorzien van persoonlijk advies op maat.

Douche speakers vergelijken

Vergelijk de beste douche speakers

Douche speakerWaterdichtAccuduurBevestigingBellen via speakerIndicatie prijs
Ferguson 100BTJa8 uurZuignapJa€ 19,95
Sealskin speaker(Spat)waterdicht4-5 uurStaandNee€ 49,-
Camenco bluetooth speakerJa12 uurZuignapJa€ 16,-
JBL Clip 2Ja8 uurClipJa€ 37,99
Ultimate ears MEGABOOM(Spat)waterdicht20 uurStaandNee€ 129,-

Beste merken voor douche speakers

Van deze merken kun je het best douche speakers kopen

jbl speakers

JBL douche speakers

JBL heeft diverse speakers die compleet waterdicht zijn. Dit maakt ze natuurlijk uitermate geschikt om mee te douche. Echter zijn met name de kleinere modellen van JBL een betere keuze voor speakers in de badkamer. Deze kun je namelijk eenvoudig bevestigen met bijvoorbeeld een clip.

ultimate ears speakers

Ultimate Ears douche speakers

De speakers van Ultimate Ears zijn in veel gevallen waterdicht. Ze zijn getest op waterdichtheid. Diverse modellen kun je gewoon onderdompelen en zijn tot 30 minuten waterdicht. Ultimate Ears is een goedkoper alternatief voor JBL.

sealskin speakers

Sealskin douche speakers

Zoals de naam Sealskin al doet geloven, zijn verschillende speakers van dit merk bestand tegen water. Je kunt ze met een gerust hart in de badkamer zetten, gezien ze spatwaterdicht zijn. De prijs van de speakers is relatief hoog, maar je krijgt er wel kwaliteit voor terug.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)