Boekenplank speaker

Advies voor boekenplank speaker

boekenplank speaker
Home » Speaker advies » Boekenplank speaker

Een boekenplank speaker is vaak een ietwat kleine speaker die je op een plank kunt plaatsen. Een boekenplank speaker kun je verbinden met andere speakers, waardoor je een compolete speakerset kunt creëeren (bijvoorbeeld een 2.1 speakerset). Wanneer je op zoek bent naar een boekenplank speaker ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben de beste boekenplank speakers op een rij gezet, die je kunt vergelijken op diverse factoren. Een boekenplank speaker kopen wordt zo een stuk makkelijker!

Boekenplank speakers

Onze aanbeveling voor boekenplank speakers

SkyTronic SHFB55B boekenplank speaker
SkyTronic
SHFB55B
Wharfedale Diamond boekenplank speaker
Wharfedale
Diamond
Monitor Audio boekenplank speaker
Monitor
Audio
boekenplank speaker
Edifier
Studio
Jamo S 803 boekenplank speaker
Jamo
S-803

Eigenschappen van boekenplank speakers

Een boekenplank speaker is een speaker die compact is en makkelijk te plaatsen is op bijvoorbeeld een boekenplank. In tegen deel tot grote vloerspeakers zijn boekenplank speakers praktisch en makkelijker te verbergen. Hieronder hebben we een rijtje opgesteld wat de belangrijkste eigenschappen zijn van boekenplank speakers.

3 belangrijkste eigenschappen van boekenplank speakers:

 1. Compact: boekenplank speakers zijn vaak compact, hierdoor kun je ze gemakkelijk overal plaatsen. Vaak kun je de speakers gemakkelijk wegwerken of ergens opzetten, vandaar de naam boekenplank speaker.
 2. Maximale belastbaarheid: de vermogen dat een speaker aan kan wordt aangegeven met maximale belastbaarheid en Watt. Hoe hoger deze maximale belastbaarheid is hoe hoger hoger het vermogen is dat de boxen aankunnen.
 3. Actieve of passieve speaker: boekenplank speakers kunnen actieve of passieve speakers zijn. Actieve speakers hebben een ingebouwde versterker en passieve speakers hebben een versterker nodig om optimaal te functioneren.

Voordelen van boekenplank speakers

Kies je voor boekenplank speakers dan zitten daar enkele voordelen aan. Hieronder hebben we enkele voordelen opgesteld wanneer je kiest voor boekenplank speakers.

 • Eenvoudig te plaatsen: boekenplank speakers zijn over het algemeen makkelijk te plaatsen. Er is geen speakerhouder of andere accessoires voor benodigd. Boekenplank speakers zijn namelijk bedoelt om ergens op te zetten, zoals bijvoorbeeld een boekenplank.
 • Vallen niet erg op: naast dat de speakers eenvoudig te plaatsen zijn, vallen de speakers ook vaak niet op. In tegendeel tot de grotere varianten als vloerstaande speakers of surround speakers.
 • Makkelijk te monteren: ook is de montage vaak makkelijk van deze speakers. Zoek een plekje uit waar je de speakers wilt hebben, meet de lengte van snoer, kort de snoer eventueel in en plug het snoer in de speakers en klaar ben je.

Uiteraard zijn dit slechts enkele voordelen, zo zijn er ook wat grotere boekenplank speakers. Ook kan het juist een must zijn dat de speakers op vallen. Bekijk daarom ook in welke uitvoeringen/kleuren de boekenplank speakers te koop zijn.

Monitor Audio boekenplank speaker

★★★★★ “Goed uitziende boekenplank speakers met ingebouwde versterkers en goede sound, daarnaast nog betaalbaar ook.”

Onze aanbeveling: Monitor Audio Bronze 2

Onze voorkeur gaat uit naar de Monitor Audio Bronze 2 in walnut uitvoering.

Studio R1280T boekenplank speaker. Deze speaker is kwalitatief heel goed, ziet er goed uit en is ook nog eens goed geprijsd. Daarnaast zit er in deze speakers versterkers ingebouwd dat weer zorgt voor nog beter geluid. Vooral de uiterlijk van de boxen spreekt me aan, mooi afgewerkte met hout.

Eigenschappen:

 • Ingebouwde versterkers
 • Mooi design
 • Maximale belastbaarheid 100 Watt

Onze tips bij het kopen van boekenplank speakers

Om te zorgen dat je de beste boekenplank speaker koopt hebben we hieronder enkele tips voor je opgesteld waar je op kunt letten voordat je een aankoop doet.

 • Bepaal de locatie van de speakers: bepaal altijd voordat je een speaker koopt waar je de speakers wilt plaatsen. Check dan de grootte van de speakers en meet na of dit past. Zo kom je nooit voor verassingen te staan wanneer je het pakket later uitpakt. Vooral wanneer je boekenplank speakers werkelijk op een boekenplank wilt plaatsten. Het is dan belangrijk dat de speakers dan ook passen op de boekenplank.
 • Let op hoeveelheid speakers: het verschilt vaak per merk of speakers per set geleverd worden. Vaak zie je op een afbeelding twee speakers staan, maar worden de speakers per stuk verkocht. Check dit goed zo kun je een miskoop voorkomen.
 • Koop van het zelfde merk: speakers van het zelfde merk werken vaak het best op elkaar. Probeer dan ook altijd, als dit mogelijk is, speakers van het zelfde merk aan te schaffen.
 • Bekijk hoe de speakers te koppelen zijn: het kan ook handig zijn om te kijken hoe speakers te koppelen zijn. Wat zijn je eigen voorkeuren en hoe zit het bij je huidige systeem? Het kan handig zijn om dit van te voren te bepalen en daar je zoektocht op te baseren.

Mocht je naar aanleiding van onze kooptips nog op zoek zijn naar aanvullend advies, dan kun je ons altijd even een berichtje sturen. Ons team helpt je graag.

Boekenplank speakers vergelijken

Vergelijk de beste boekenplank speaker van dit moment

Boekenplank speakerGevoeligheidMaximale belastbaarheidGewichtAfmetingen (BxHxD)Indicatie prijs
SkyTronic SHFB55B 88 dB140 Watt2 kg160 x 190 x 280 mm€ 49,90
Wharfedale Diamond 86 dB100 Watt5,4 kg174 x 315 x 255 mm€ 279,95
Monitor Audio 90 dB100 Watt6 kg190 x 350 x 280 mm€ 395,
Edifier Studio R1280T 85 dB

42 Watt
4,9 kg
146 x 234 x 196 mm
€ 99,
Jamo S 803
87 dB
160 Watt6,5 kg191 x 353 x 255 mm€ 269,

Beste merken voor boekenplank speakers

Van deze merken kun je het boekenplank speakers kopen

edifier speakers

Edifier boekenplank speakers

De speakers van het merk Edifier zijn vaak laag geprijsd. De kwaliteit/prijs verhouding van deze speakers is vaak ook prima, speakers voor lage prijzen met prima geluid. Van dit merk zijn naast boekenplank speakers ook buiten speakers, surround speakers, subwoofers en nog veel meer soorten speakers te verkrijgen.

wharfedale speakers

Wharfedale boekenplank speakers

Het Britse merk Wharfedale is leverancier van diverse speakers. Ook de boekenplank speakers van Wharfedale scoren hoog, de sound die er uit komt is goed en de speakers zelf zien er ook prachtig uit.

jamo speakers

Jamo boekenplank speakers

Ook het Deense merk Jamo heeft weer prachtige boekenplank speakers ontworpen. In deze speakers komt het Scandinavische design weer terug. Wil je niet alleen opvallen met de geluid van je speaker, maar ook met het soort speaker kies dan voor de mooie speakers van Jamo.

The following two tabs change content below.

Bram

Bram is een van de gezichten achter Mijnspeaker.nl en heeft een grote passie voor het opstellen van home cinema situaties. Onder het mom 'goede muziek is pas goed met de juiste apparatuur' adviseert Bram bezoekers van Mijnspeaker.nl in de vorm van adviesgidsen en blogs. Bram's favoriete speaker merken? Sonos, Harman Kardon en Denon!

Laatste berichten van Bram (toon alles)