Bluetooth adapter

Advies voor een bluetooth adapter kopen

Home » Speaker advies » Bluetooth adapter

Een bluetooth adapter is een kleine adapter waarmee je een bluetooth verbinding kunt maken. Met name voor laptops zonder bluetooth ondersteuning kan het handig zijn: plug de bluetooth adapter in de computer en je kunt vervolgens een bluetooth speaker koppelen aan laptop! Om een bluetooth adapter kopen makkelijker te maken, zetten we de beste modellen voor je op een rij. Je kunt tevens bluetooth adapters vergelijken op relevante factoren als prijs en bereik!

De beste bluetooth adapters

Onze aanbeveling voor bluetooth adapters

logitech usb bluetooth adapter
Logitech
USB
Bluetooth
LUBEEZ®
Bluetooth
Audio adapter
asus usb bt400 bluetooth adapter
BESTE KEUZE
ASUS
USB BT400
belkin mini bluetooth adapter
Belkin
Bluetooth 4
Mini adapter
trust bluetooth adapter
Trust
Bluetooth 3
adapter

Eigenschappen van een bluetooth adapter

Een bluetooth adapter is een heel handig apparaatje waarmee je apparaten een stuk slimmer kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een apparaat wat geen bluetooth ondersteund, toch in verbinding brengen met een bluetooth speaker!

Interessante eigenschappen van bluetooth adapters:

 1. Vaak met USB aansluiting: in veel gevallen zijn bluetooth adapters aan te sluiten middels een USB aansluiting. Echter zijn er ook aux varianten, wat net weer handiger kan zijn voor speakers.
 2. Enorm compact/klein: de bluetooth adapters zijn vaak super klein en compact. Handig, maar let er wel op dat je ze niet kwijt raakt.
 3. Plug and play: je hoeft vaak geen enorm lange beschrijvingen door te bladeren om een bluetooth adapter aan te sluiten. Het is een kwestie van de adapter erin steken en apparaten verbinden!

Voordelen van een bluetooth adapter

Een bluetooth adapater is echt een onwijs mooi apparaatje waarmee je direct geniet van een aantal voordelen. Zo maak je apparaten opeens wél bluetooth ondersteunend én ben je vaak veel voordeliger uit met deze oplossing. Check alle voordelen van deze handige adapaters voor bluetooth:

 • Goedkoper dan nieuw apparaat kopen: gemiddeld ben je voor een bluetooth apapter en paar tientjes kwijt (goede varianten). Dit is natuurlijk stukken goedkoper dan een compleet nieuw apparaat kopen wat wel bluetooth ondersteunend is.
 • Eenvoudig apparaten bluetooth laten ondersteunen: een van de mooiste voordelen van een bluetooth adapter is natuurlijk dat je niet bluetooth ondersteunende apparaten kunt optimaliseren. Een laptop die geen bluetooth ondersteunde, kan dit nu opeens wel!
 • Heel makkelijk in gebruik: het is negen van de tien keer een plug and play methode. Je steekt de bluetooth adapter in het apparaat en het koppelen van bluetooth apparaten kan beginnen!
 • Meerdere aansluitingen: heb jij voorkeur voor een USB of een AUX aansluiting? Gelukkig zijn er bij bluetooth adapters meerdere mogelijkheden om ze aan te sluiten. Let hier wel altijd goed op voor je overgaat tot aankoop!

Bovenstaande voordelen zijn negen van de tien keer geldend bij een bluetooth adapter. Echter raden we je altijd aan om deze te checken voor je overgaat tot aankoop. Lees daarom goed de productomschrijvingen van bluetooth adapters bij webshops waar je ze gaat kopen.

asus usb bt400 bluetooth adapter

★★★★★ – “Bluetooth 4.0 en Low Energy ondersteuning maken dit een van de betere bluetooth adapters!

Onze aanbeveling: Asus USB-BT400

De Asus USB-BT400 is een goede bluetooth adapter, die voorzien is van Bluetooth 4.0 ondersteuning. Hierbij is er sprake van een stabiele en goed bereik bluetooth verbinding. Daarbij is het installeren van deze adapter kinderspel en ben je verzekerd van goede kwaliteit! Het gaat hier om een bluetooth adapter met een USB aansluiting.

Eigenschappen:

 • Bluetooth 4.0
 • USB aansluiting
 • Ondersteund Bluetooth Low Energy

Maak de juiste keuze: tips voor een bluetooth adapter kopen

Om te zorgen dat jij de juiste keuzes maakt voor een nieuwe bluetooth adapter kopen, hebben we enkele handige kooptips op een rij gezet. Zo is het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden van het aansluiten op het apparaat wat jij bluetooth wilt laten ondersteunen. Check onze kooptips:

 • Kijk naar type bluetooth: er zijn diverse soorten bluetooth, waarbij bluetooth 5.0 op dit moment het meest actuele is. Elke level bluetooth heeft zijn eigen stabiliteit. Vanaf bluetooth 4.0 is in onze ogen een prima keuze voor een bluetooth adapter.
 • Controleer aansluiting op je apparaat: wil je een speaker of een laptop voorzien van bluetooth? En welke aansluiting heeft dit apparaat dan? Ga goed na wat mogelijk is en vind een bluetooth adapter die deze aansluiting heeft.
 • Ga voor de betere merken: we raden je aan om echt te kijken naar de betere merken. Hoewel er bluetooth adapters voor enkele euro’s te vinden zijn, gaat het hier vaak om een verouderde bluetooth variant en is de verbinding vaak slecht te maken.
 • Check het bereik: het is natuurlijk ook belangrijk om goed te kijken naar het bluetooth bereik wat de adapter heeft. Bedenk welk bereik in jouw ogen mogelijk en geschikt is in jouw situatie en ga op zoek naar een passende adapter!

Ben je benieuwd naar nog meer advies of twijfel je nog teveel om een bluetooth adapter aan te schaffen? Kom in contact met onze speaker-experts; zij helpen je graag op weg!

Bluetooth adapters vergelijken

Vergelijk de beste bluetooth adapters

Bluetooth adapterBereikBluetooth versieAansluitingRichtprijs
Logitech USB Bluetooth10 meter2.1USB€ 12,99
LUBEEZ® Bluetooth Audio adapter10-15 meter4.1Aux€ 27,95
Asus USB-BT40010-15 meter4.0USB€ 19,95
Mini Bluetooth 4.0 Adapter Class 2.10M
10 meter4.0USB€ 24,62
Trust Bluetooth 3.0 USB Adapter10 meter3.0USB€ 26,99

Beste merken voor een bluetooth adapter

Van deze merken kun je het best bluetooth adapters kopen

logitech speakers

Logitech bluetooth adapters

Logitech is een van de betere merken voor adapters en computer gerelateerde zaken. Niet gek dat we Logitech als een van de betere merken bestempelen voor een bluetooth adapter kopen. Kwaliteit en stabiliteit gegarandeerd!

Asus bluetooth adapters

Asus is al jarenlang een expert op het gebied van apparatuur en adapters. Van laptop tot kleinere bluetooth adapters! In onze ogen is Asus de beste keuze voor een bluetooth adapter en hebben we deze ook uitgelicht in deze adviesgids.

trust computer speakers

Trust bluetooth adapters

Voor een nieuwe bluetooth adapter ben je bij Trust aan het juiste adres. Het wereldwijd bekende (technologie) merk is een grote speler op het gebied van bluetooth ondersteunende apparaten en biedt dus ook een oplossing voor niet-bluetooth ondersteunende apparaten met adapters!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)