Audio streamer

Advies voor een audiostreamer kopen

audio streamer kopen
Home » Speaker advies » Audio streamer

Een audio streamer is een heel erg handig apparaatje. Je kunt met een audio streamer namelijk eenvoudig muziek streamen naar speakers! Wanneer sommige speakers deze functie niet hebben, wellicht speakers voor de woonkamer in jouw geval, kun je met een audio streamer de speaker een stuk slimmer maken. Op deze pagina geven we je advies voor de juiste audio streamer kopen. We zetten de beste modellen op een rij, waarna je de audio streamers kunt vergelijken op belangrijke factoren.

De beste audio streamers

Onze aanbeveling voor audio streamers

google chromecast audio streamer
Google
Chromecast
Audio
bose soundtouch audio streamer
Bose
SoundTouch
Wireless Link
ieast audiocast audio streamer
BESTE KEUZE
iEAST
AudioCast
Yamaha
WX-AD10
MusicCast
bluetoolz audio streamer
Bluetoolz®
BT 3661
MkII

Eigenschappen van een audio streamer

Audio streamers zijn de laatste tijd erg populair. Dit komt met name door smart speakers: wanneer je diverse speakers wilt koppelen met een slimme speaker, kan een audio streamer als Google Chromecast Audio vaak uitkomst bieden! Check de belangrijke eigenschappen van een audio streamer.

3 interessante eigenschappen van audio streamers:

 1. Streamt alleen audio: let erop dat een audio streamer niet gebruikt kan worden voor het streamen van video’s of films. Het apparaat is puur bedoeld voor het streamen van muziek en audiobestanden.
 2. Vaak aansluiting op nestroom én apparaat: in veel gevallen wordt een audio streamer zowel op het netstroom als op het apparaat zelf aangesloten. Dit, zodat hij zelf altijd voorzien blijft van stroom, ook als het apparaat uitgeschakeld wordt (bijvoorbeeld met spraakopdracht via Sonos met Alexa).
 3. Maakt apparaten slimmer: door een audio streamer te gebruiken bij apparaten, worden ze een stuk slimmer. Zo heb je de mogelijkheid om naar een oude speaker alsnog muziek te kunnen streamen.
 4. Streamen met WiFi: een audio streamer maakt gebruik van je WiFi verbinding om audiobestanden te kunnen ontvangen/streamen naar speakers.

Voordelen bij gebruik van een audio streamer

De audio streamer heeft veel interessante voordelen. Zo maakt de streamer voor audiobestanden oude apparaten een stukje slimmer en zijn ze makkelijk te verbinden met aansturende apparaten en diensten. Laten we kijken naar de voordelen van een audio streamer!

 • Eenvoudig verbinden en koppelen van apparaten: het verbinden van apparaten wordt mogelijk en is een stuk makkelijk! Waar je voorheen enkel speakers met ingebouwde audio streamers kon verbinden, wordt het met een audio streamer ook mogelijk met oudere speaekers.
 • Streamen vanaf meerdere apparaten: praktisch alle apparaten die in het WiFi netwerk te vinden zijn met de mogelijkheid tot het afspelen van audiobestanden, kunnen streamen naar de speakers waarop de audio streamer aangesloten is. Dit is echt onwijs handig, zo kun je streamen vanaf je smartphone, tablet of laptop.
 • Voordelige manier van ‘nieuwe’ speakers: voorkom dat je compleet nieuwe speakers moet kopen om bijvoorbeeld te genieten van multiroom. Vaak ben je met enkele tientallen euro’s al klaar met een audio streamer!

Wanneer je stappen gaat zetten voor een audio streamer kopen, raden we je aan om te letten op het naar binnenhalen van bovenstaande voordelen! Kijk daarom altijd goed naar de productomschrijvingen.

ieast audiocast audio streamer

★★★★★ – “Streamen vanaf meerdere apparaten en multiroom streaming is mogelijk met deze audio streamer!

Onze aanbeveling: iEAST AudioCast audio streamer

De iEAST AudioCast is in onze ogen de allerbeste keuze voor een audio streamer op dit moment. Je kunt eenvoudig muziek streamen naar aangesloten apparaten vanaf diverse devices: denk aan je laptop of smartphone. Daarbij biedt deze audio streamer multiroom streamen aan als mogelijkheid, waarbij je speakers in specifieke ruimtes kunt groeperen. Dit gaat middels de Multi-zone control van deze AudioCast! Bij deze audio streamer hoef je ook niet bang te zijn voor ‘veroudering’: updates worden automatisch doorgevoerd middels firmware upgrades!

Eigenschappen:

 • Multiroom streamen
 • Streamen via WiFi
 • Automatische updates

Tips voor de juiste audio streamer kopen

Wij willen dat jij straks de juiste keuze maakt voor een audio streamer. Een slimme audio streamer kopen die past bij jouw wensen en waarmee je jouw ‘problemen’ oplost! Hiervoor hebben we handige kooptips op een rij gezet. Lees ze door en ga goed voorbereid op zoek naar de juiste audio streamer!

 • Let op automatische firmware upgrades: we raden je aan altijd goed te letten op automatische upgrades, zodat je audio streamer niet verouderd en je volgend jaar weer een nieuwe moet aanschaffen. De AudioCast van iEAST is hier een goed voorbeeld van: als er updates of upgrades plaatsvinden geniet je hier gelijk van!
 • Ga installatie moeilijkheid na: lees online hoe ‘lastig’ het is om de audio streamer aan te sluiten. In veel gevallen is het slechts enkele minuten werk en ben je binnen een paar stappen klaar, maar er zijn ook lastigere audio streamers op de markt.
 • Kijk naar aansluitingen en multiroom mogelijkheden: wil jij speakers koppelen en genieten van multiroom? Dan dien je hier goed naar te kijken: check of de audio streamer dit ondersteunt.
 • Check protocollen/ondersteuningen: wil jij streamen via AirPlay2, of heb jij voorkeur voor een bluetooth verbinding? Het is belangrijk om bij je sturende apparaten goed te kijken naar de ondersteuning van protocollen. Ga vervolgens pas op zoek naar een passende streamer.
 • Lees reviews en ervaringen van eerdere kopers van specifieke streamers: online zijn er tal van reviews en ervaringen van audio streamers te ontdekken. Als je een specifieke streamer op het oog hebt is het slim om je hier even in te lezen. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Mocht je toch nog vragen hebben of twijfelen over een audio streamer kopen, dan kun je ons altijd een bericht sturen. We denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuze!

Audio streamers vergelijken

Vergelijk de beste audio streamers

Audio streamerMultiroomWiFiAutomatische upgradesRichtprijs
Google Chromecast AudioNeeJaNee€ 35,90
Bose SoundTouch Wireless Link adapterJaJaNee€ 164,-
iEAST AudioCast audio streamerJaJaJa€ 47,-
Yamaha WX-AD10 MusicCast StreamerJaJaNee€ 129,-
Bluetoolz® BT 3661 MkIINeeJaNee€ 24,95

Beste merken voor een audio streamer

Van deze merken kun je het best audio streamers kopen

google speakers

Google audio streamer

Google heeft een interessante audio streamer uitgebracht: de Google Chromecast Audio. Google Chromecast maakt het streamen van bestanden heel eenvoudig, waarbij de Chromecast Audio speciaal gemaakt is voor audiobestanden. Let wel op: Google heeft onlangs aangekondigd de productie te stoppen. Hoogstwaarschijnlijk omdat audio streamers vaker bij Google speakers ingebouwd zullen gaan worden.

yamaha speakers

Yamaha audio streamer

Het wereldbekende merk Yamaha heeft ook een interessante audio streamer mogelijkheid: de MusicCast. We lezen online veel positieve verhalen over deze -makkelijk te installeren- audio streamer. De prijs is relatief laag, wat hem een uitstekende keuze maakt voor een audio streamer.

ieast speakers

iEAST audio streamer

In onze ogen is iEAST op dit moment de allerberste keuze als merk voor een nieuwe audio streamer. Met de AudioCast bieden ze een oplossing voor het slimmer maken van je apparatuur en zijn er ook multiroom mogelijkheden. Een topper en een goede keuze!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)