Accu speaker

Advies voor een accu speaker kopen

accu speaker kopen
Home » Speaker advies » Accu speaker

Wanneer je wilt genieten van goede muziek bij een feestje op locatie zonder stroomtoevoer is de keuze voor een accu speaker snel gemaakt. Een accu speaker is voorzien van een grote accu, waardoor je tientallen uren zonder opladen kunt genieten van je favoriete muziek. Vaak is een accu speaker ook een bluetooth speaker, waardoor je eenvoudig muziek kunt streamen vanaf je telefoon! Wij helpen je bij een accu speaker kopen die past bij jouw wensen: bekijk hier de beste accu speakers en vergelijk ze op belangrijke kenmerken als de accuduur en het gewicht!

De beste accu speakers

Onze aanbeveling voor accu speakers

ibiza sound hybrid accu speaker
Ibiza Sound
HYBRID12
VHF-BT
vonyx ap1500pa accu speaker
Vonyx
AP1500PA
800W
BESTE KEUZE
JBL Party
Box 300
fenton ft12led accu speaker
Fenton
FT12LED
accu speaker
sony gtk-xb60 accu speaker
Sony
GTK-XB60
accu speaker

Eigenschappen van een accu speaker

Accu speakers zijn een speakers die vaak gebruikt wordt voor tuinfeestjes of bijeenkomsten op locatie. Doordat de speaker voorzien is van een grote accu, kun je er vaak urenlang van genieten. Een accu speaker heeft enkele eigenschappen waarmee hij zich onderscheid van andere speakers. We zetten ze voor je op een rij!

De 4 belangrijkste eigenschappen voor accu speakers: 

 1. Enorm lange accuduur: hoewel een draadloze speaker sowieso al een hoge accuduur heeft, is er bij een echte accu speaker vaak al helemaal sprake van heel veel uren draadloos muziek luisteren. Er zijn modellen waar je wel tot 18 uur muziek kunt afspelen zonder hem aan te sluiten op het stroom.
 2. Gemaakt om te transporteren: in veel gevallen is een accu speaker voorzien van wielen en is er sprake van een uitschuifbaar handvat. Hierdoor kan de accu speaker als een trolley meegenomen worden.
 3. LED ringen rondom speakers: diverse accu speakers hebben opvallende LED ringen rondom de speakers. Deze zorgen voor een ‘party’ effect, waarbij de lichten reageren op de muziek.
 4. Groot vermogen: de speakers zijn vaak groot in omvang, waarbij ook het vermogen stukken groter is dan reguliere speakers. Dit moet ook wel, gezien de speakers vaak gebruikt worden voor buiten bij een groter gezelschap.
 5. Ook bedraad te gebruiken: wees niet bang als de accu speaker niet helemaal opgeladen is. In veel gevallen kan een accu speaker ook aangesloten op netstroom gewoon gebruikt worden. Hiermee laadt hij overigens ook gelijk op.

Voordelen van een accu speaker

Bij het aanschaffen van een accu speaker geniet je van een aantal voordelen. Zo kun je niet alleen urenlang muziek afspelen zonder hem op te hoeven laden; ook kun je hem makkelijk meenemen en verplaatsen. Laten we inzoomen op de voordelen van een accu speaker die we vaker tegenkomen bij dit type speaker.

 • Makkelijk te verplaatsen: doordat de speaker gemaakt is om te transporteren, kun je hem makkelijk verplaatsen. Zo schuif je eenvoudig een handvat uit de bovenzijde van de speaker, waarna je hem op wielen kunt verrijden. Dit is aan de ene kant wel een must, gezien een accu speaker vaak meer dan 10 kilogram weegt.
 • Inclusief lichtshow voor nog betere beleving: een ander mooi voordeel van een accu speaker is de vaak ingebouwde lichtshow. Met behulp van LED verlichting in de speaker wordt het genieten van muziek nog meer versterkt. Een goed vorbeeld hiervan is de Party Box van JBL.
 • Bizar veel en goed geluid: wat ons opvalt bij de accu speakers, is dat het vermogen echt enorm is. Met een standaard accu speaker kun je vaak een hele straat al voorzien van goed geluid in de buitenlucht.
 • Geen gedoe met aansluitingen en kabels: het aanleggen van kabels en een vaste plek voor je speaker is verleden tijd. Met een accu speaker kun je hem praktisch overal plaatsen en kun je hem na afloop weer gewoon meenemen zonder na te hoeven denken over aansluitingen of te leggen kabels.

Zoals je ziet is een accu speaker kopen geen slecht idee als je op zoek bent naar een speaker die je zo nu en dan wilt gebruiken voor feestjes, waarbij letten op de stroomvoorziening overbodig is!

★★★★★ – “De JBL Party Box 300 is voorzien van een ingebouwde lichtshow en gaat 18 uur lang mee!

Onze aanbeveling: JBL Party Box 3

De Party Box 3 van JBl is een onze keuze op het gebied van een accu speaker. Deze prachtige accu speaker van JBL is voorzien van een goede en grote accu, waardoor je tot wel 18 uur kunt genieten van muziek. Daarbij zorgen de ingebouwde LED verlichting voor een extra goed effect: met een lichtshow kan het feest beginnen! Koppel je muziek via USB, aux of bluetooth!

Eigenschappen:

 • 18 uur accuduur
 • Ingebouwde lichtshow
 • Diverse aansluitingsmogelijkheden

Slim: check deze tips voor een accu speaker kopen

Wij, speaker-experts van Mijnspeaker.nl, willen graag dat jij straks de juiste accu speaker kopen gaat. Een accu speaker die naadloos aansluit op jouw wensen. Op basis van ervaringen met accu speakers kopen van onszelf en onze bezoekers, hebben we een aantal handige kooptips op een rij gezet.

 • Let op de accuduur: de accuduur van een accu speaker kan aardig verschillen. Er zijn modellen waarbij je tot wel 18 uur kunt genieten van draadloos muziek luisteren, hoewel we ook speakers hebben gezien met slechts 10 uur accuduur. Bedenk hoeveel uur voor jou genoeg is en ga op zoek naar een geschikt model. Let op: vaak betaal je wel voor het aantal uur accuduur.
 • Check de verplaatsbaarheid: niet alleen het gewicht van een accu speaker is belangrijk, ook de verplaatsbaarheid. Denk aan het feit of de accu speaker op wielen staat en of hij misschien voorzien is van een handig handvat of zelfs uitschuifbaar handvat als bij een koffer. Let daarom goed op het gewicht in combinatie met deze opties. Erg zwaar en geen wielen of handvat? Dan is dat een no-go in onze ogen.
 • Controleer aansluiting mogelijkheden: wil jij je muziek kunnen streamen via bluetooth of maak je liever gebruik van een aux kabel? Of beide? Er zijn verschillende accu speakers die diverse aansluitingen ondersteunen, het is wel belangrijk om hier goed op te letten!
 • Kijk naar modellen met lichtshow: wij hebben zelf ervaring met een accu speaker die voorzien is van een ingebouwde lichtshow. Hoewel we aanvankelijk dachten dat dit meer voor de leuk was, zorgt het wel degelijk voor een gaaf effect. In een normale achtertuin heb je het gevoel dat er een drive-in show staat met dit type accu speakers. We raden je aan om hier naar te kijken als je op zoek bent naar een accu speaker voor een feestje.
 • Lees ervaringen van eerdere kopers van specifieke accu speakers: er zijn van het model wat jij voor ogen hebt vast en zeker eerdere kopers geweest. Vaak vind je bij een webshop onder het product beoordelingen en ervaringen. Het is slim om hier goed naar te kijken: vaak zegt bijvoorbeeld het vermogen van een speaker vrij weinig, waarbij het interessanter is om te kijken naar hoe men het daadwerkelijk ervaren heeft.

Mocht je alsnog vragen hebben of twijfel je over een specifieke accu speaker kopen, maar kom je er niet uit? Neem vooral contact op met ons, we helpen je graag bij het kiezen en het maken van de juiste keuze!

Accu speakers vergelijken

Vergelijk de beste accu speakers

Accu speakerAccu duur schattingLichtshowBluetoothRichtprijs
Ibiza Sound HYBRID12VHF-BT6 uurNeeJa€ 199,-
Vonyx AP1500PA 800W10 uurNeeJa€ 279,-
JBL Party Box 30018 uurJaJa€ 359,20
Fenton FT12LED 7 uurJaJa€ 139,-
Sony GTK-XB6014 uurJaJa€ 224,95

Beste merken voor een accu speaker

Van deze merken kun je het best accu speakers kopen

jbl speakers

JBL accu speakers

JBL is een ware specialist op het gebied van draadloze speakers. Zo ook met een accu speaker, waarbij de Party Box 300 echt de koning is onder de accu speakers. In dit geval heeft JBL ook gezorgd voor een gaaf LED lichteffect in de speaker.

ibiza sound speakers

Ibiza Sound accu speakers

Ibiza Sound heeft meerdere accu speakers in haar assortiment, die allemaal van hoogwaardige kwaliteit zijn. Het merk is wat bekender onder de DJ’s, vanwege de grotere accu speakers die makkelijk te transporteren zijn.

vonyx speakers

Vonyx accu speakers

Als je op zoek bent naar PA speakerset in de vorm van een accu speaker, ben je bij Vonyx aan het juiste adres. Het merk realiseert prachtige professionele speakers, waar ook een aantal modellen in de vorm van krachtige accu speakers. Het merk zul je op Mijnspeaker.nl wel vaker voorbij zien komen.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)