5.1 speakerset

Advies voor een 5.1 speakerset kopen

5.1 speakerset kopen
Home » Speaker advies » 5.1 speakerset

Een 5.1 speakerset is een grotere set dan een 2.1 speakerset. Een 5.1 set is voorzien van twee extra surround speakers, waardoor je nog beter kunt genieten van een betere geluidskwaliteit. Het plaatsen van de set op de juiste wijze is enorm belangrijk. Op deze pagina maken we een 5.1 speakerset kopen een stukje makkelijker. Wij hebben de beste sets op dit moment op een rij gezet en geven je handige tips voor de juiste 5.1 speakerset kopen.

De beste 5.1 speakersets

Onze keuze voor 5.1 speakersets

trust gxt 658 5.1 speakerset
Trust GXT 658
Tytan 5.1
Logitech Z506
5.1 speakerset
logitech z906 5.1 speakerset
BESTE KEUZE
Logitech Z906
Logitech Z607
5.1 speakerset
skytronic 5.1 speakerset
SkyTronic
5.1 speakerset

Eigenschappen van een 5.1 speakerset

Een 5.1 speakerset is een van de meest gekozen samenstellingen voor het creëeren van een home cinema effect in de kamer. Om je wat meer duidelijkheid te geven over een 5.1 speakerset, hebben we hieronder enkele eigenschappen op een rij gezet.

Belangrijke eigenschappen van een 5.1 speakerset:

 1. Speakers voor naast de TV: in een 5.1 speakerset zitten sowieso speakers om naast de televisie te plaatsen. Hiermee creëer je allereerst een stereo effect. Deze speakers worden gericht naar de zitplaats voor het kijken van films of series.
 2. Voorzien van extra surround speakers: in een 5.1 speakerset vinden we tevens twee extra surround speakers, die in veel gevallen naast de bank komen te staan, gericht richting de center speaker in het midden van de televisie.
 3. Center speaker voor onder de TV: een center speaker is met name bedoeld voor dialogen en gesprekken in films en series. Met een center speaker hoor je gesprekken alsof je zelf erbij staat! De center speaker wordt meestal recht onder de TV of boven de TV geplaatst. Altijd in het midden!
 4. Actieve subwoofer: ten slotte is een 5.1 speakerset ook altijd voorzien van een subwoofer, waarbij het meestal gaat om een actieve variant. Dit houdt in dat er een versteker in de subwoofer gebouwd is, zodat je deze niet apart hoeft aan te schaffen.

Voordelen van een 5.1 speakerset

Met de aanschaf van een 5.1 speakerset geniet je van een aantal voordelen. Zo ben je vaak voordeliger uit met een complete set dan wanneer je de speakers apart zou kopen én ben je verzekerd van de juiste ondersteuning voor aansluitingen. Laten we de voordelen een voor een bespreken.

 • Voordeliger dan speakers apart kopen: je kunt uiteraard ervoor kiezen om een 5.1 speakerset zelf samen te stellen, maar hierbij dien je rekening te houden met heel veel factoren. Daarbij is de prijs vaak duurder dan wanneer je alles in een complete set koopt.
 • Verzekerd van goede ondersteuning en aansluiting: sowieso is het raadzaam om speakersets samen te stellen van één merk, gezien de speakers voor elkaar gemaakt zijn. Bij een 5.1 speakerset ben je dan ook verzekerd van het best geoptimaliseerde effect en hoef je niet op zoek naar ondersteunende modellen van andere merken.
 • Je geniet van beter geluid in de kamer: naast de verschillende set-voordelen, geniet je onderaan de streep natuurlijk ook van een veel beter geluid! Het is een ware verademing en beleving als je enkel het geluid van je TV gewend bent!
logitech z906 5.1 speakerset

★★★★★ – “Met deze 5.1 speakerset geniet je van films, alsof je in de bioscoop zit!

Onze aanbeveling: Logitech Z906 5.1

Bij de Logitech Z906 5.1 geniet je van het geluid alsof je in een bioscoop zit. De strak vormgegeven 5.1 speakerset wordt ook vaak gekocht voor tijdens het gamen. Met een vermogen van 500 watt en de mogelijkheden om er tot 6 verschillende apparaten op aan te sluiten, maken deze 5.1 speakerset de beste keuze in onze ogen!

Eigenschappen:

 • 5.1 speakerset
 • 500 watt
 • Te koppelen met 6 apparaten

Handige tips voor een 5.1 speakerset kopen

Om ervoor te zorgen dat jij de juiste 5.1 speakerset aanschaft, hebben we wat handige tips op een rij gezet. Lees de tips door en maak daarmee de juiste keuze voor een 5.1 speakerset kopen!

 • Check of het gaat om een passieve of actieve subwoofer: we raden je aan om goed te letten op het feit of het gaat om een passieve of actieve subwoofer. Ga waar mogelijk voor een actieve subwoofer, zodat je geen aparte versterker hoeft aan te schaffen.
 • Lees ervaringen van eerdere kopers: het is slim om bij een specifiek model de ervaringen te lezen van eerdere kopers. Zo weet je waar zij tegenaan gelopen zijn en wat je kunt verwachten.
 • Ga naar de winkel om het systeem zelf te ervaren: het kan nooit kwaad om daadwerkelijk eens naar de speaker winkel te gaan om de 5.1 speakerset zelf te ervaren. Bij sommige specialisten is er zelfs een speciale audio kamer, waar je optimaal de speakerset kunt luisteren.
 • Kijk naar het vermogen van de speakerset: het is slim om goed te letten op het totale vermogen van een speakerset. Hoewel je niet direct aan het totale vermogen kunt horen hoe goed de kwaliteit is, geeft het je wel een beeld van het kunnen van een speakerset.
 • Controleer het aantal aan te sluiten apparaten: ben je van plan om je blu-ray speler, je DVD speler én je televisie aan te sluiten op de 5.1 speakerset? dan is het slim om wel te kijken of de set meerdere apparaten aan kan laten sluiten. In onze uitgelichte speakerset is het mogelijk tot 6 apparaten!

Heb je na het lezen van onze tips voor een 5.1 speakerset kopen nog vragen? Laat het ons weten door een berichtje te sturen, zodat we met je mee kunnen denken!

5.1 speakersets vergelijken

Vergelijk de beste 5.1 speakersets

5.1 speakersetVermogenAantal luidsprekersSubwooferRichtprijs
Trust GXT 658 Tytan 5.190 watt5Ja€ 99,-
Logitech Z50675 watt5Ja€ 104,99
Logitech Z906500 watt5Ja€ 275,-
Logitech Z607160 watt5Ja€ 129,-
SkyTronic 5.1 home cinema surround speakerset1300 watt5Ja€ 209,95

Beste merken voor een ‘speaker’

Van deze merken kun je het best ‘speakers’ kopen

logitech speakers

Logitech 5.1 speakersets

De 5.1 speakersets van Logitech zijn een uitstekende keuze voor zowel toepassingen voor de televisie als voor het gamen. De speakersets zijn verkrijgbaar in verschillend vermogen en diverse prijzen, waardoor je uit een heel breed assortiment kunt speuren naar een 5.1 speakerset die past bij jouw situatie en budget.

trust computer speakers

Trust 5.1 speakersets

Trust is natuurlijk dé specialist op het gebied van een betere game-ervaring. Echter vind je bij Trust ook gewoon 5.1 speakersets die je kunt toepassen voor de televisie. Bij Trust staat kwaliteit voorop en dat zien we terug in de performance van de verschillende speakersets.

skytronic speakers

SkyTronic 5.1 speakersets

SkyTronic heeft diverse 5.1 speakersets in haar aanbod die zeker de moeite waard zijn om te overwegen. De strak vormgegeven sets hebben een ding gemeen: kwaliteit! Met diverse vermogens (in deze adviesgids lichten we een set uit met 1300 watt!) vind je van SkyTronic zeker een passende set!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)