2.1 speakerset

Advies voor een 2.1 speakerset kopen

2.1 speakerset kopen
Home » Speaker advies » 2.1 speakerset

Om meer te kunnen genieten van films en muziek wordt er vaak gekozen voor een 2.1 speakerset. Een 2.1 speakerset bestaat uit twee losse speakers en een subwoofer (actief of passief), in tegenstelling tot een 5.1 speakerset die voorzien is van twee extra surround speakers. Vaak worden de speakers naast de televisie geplaatst, waarbij de plaatsing van de subwoofer minder belangrijk is. Op deze pagina zetten we de beste 2.1 speakersets op een rij en helpen we je bij het maken van een keuze. Een 2.1 speakerset kopen wordt zo een stuk makkelijker!

De beste 2.1 speakersets

Onze aanbeveling voor 2.1 speakersets

logitech z333 2.1 speakerset
Logitech
Z333
trust tytan 2.1 speakerset
Trust
Tytan 2.1
logitech z623 2.1 speakerset
BESTE KEUZE
Logitech Z623
logitech z533 2.1 speakerset
Logitech
Z533
harman kardon soundsticks
Harman Kardon
SoundSticks

Eigenschappen van een 2.1 speakerset

Een belangrijke eigenschap van een 2.1 speakerset is dat deze zorgt voor een betere geluidservaring. Vaak koppel je zo’n speaker set aan je tv of computer, tijdens het gamen heb je dan beter geluid waardoor de game of de film een beter beleving krijgt. Dit is één van de eigenschappen van een 2.1 speakerset, hieronder lichten we graag de andere eigenschappen toe.

Belangrijkste eigenschappen voor 2.1 speakersets:

 • Bestaat uit drie onderdelen: een 2.1 speakerset bestaat uit twee speakers en één subwoofer, vandaar de 2.1. De subwoofer zorgt voor de lage tonen en de twee speakers voor het andere geluid.
 • Meer beleving tijdens game en film: boven stond het al benoemd maar een 2.1 speakerset zorgt voor meer beleving tijdens een film of game. De speakers van je laptop of tv zijn vaak niet van top kwaliteit. Door te kiezen voor een 2.1 speakerset kun je dit gemakkelijk een upgrade geven.
 • Eenvoudig aan te sluiten: de speakers zijn makkelijk aan te sluiten op een tv of computer. De speakers worden aangesloten op de subwoofer en de subwoofer verbindt je met je tv of computer via een bijgeleverde 3.5 mm jack kabel.

Voordelen van 2.1 speakerset

Voordat je kiest voor een bepaalde speaker is het belangrijk om te weten welk soort speaker het meest geschikt is. Hieronder hebben we de voordelen van een 2.1 speakerset voor je opgesteld.

 • Geschikt voor kleine ruimtes: een 2.1 speakerset is vaak geschikt en toegankelijk voor kleine ruimtes. Heb je een niet al te grote kamer of ruimte dan zijn 2.1 speakersets ook zeer geschikt. Bij een 5.1 speakerset raakt een kamer snel vol, hiervoor dien je namelijk vijf speakers en een subwoofer te plaatsen.
 • Perfect op elkaar ingesteld: de leveranciers van de speakerset hebben een subwoofer en twee speakers op elkaar afgesteld.
 • Goedkoper alternatief: een 2.1 speakerset is natuurlijk een stuk goedkoper dan een 5.1 set. Vind je een 5.1 speakerset net iets te prijzig kies dan voor een goedkoper alternatief een 2.1 set.

De voordelen kunnen verschillen per speakerset, lees daarom altijd voor aankoop de specificatie goed door. Er zit bijvoorbeeld verschil in de aansluiting van een speakersysteem. Zo zijn er speakers die simpelweg aangesloten worden met een audiokabel, maar er zijn ook speakers die via Bluetooth verbonden kunnen worden.

logitech z623 2.1 speakerset

★★★★★ – “Leuke 2.1 speakerset, mooie speakers en subwoofer. Het geluid dat eruit komt is zuiver en zorgt voor extra beleving tijdens het gamen“.

Onze aanbeveling: Logitech Z623 2.1 speakerset

Fijne en mooi uitziende speakers van Logitech. In vergelijking met de andere 2.1 speakerset is deze wat prijziger, maar het geluid dat er uitkomt is een stuk beter. Perfect voor het gamen of voor het kijken van een Netflix serie op je computer.

Eigenschappen:

 • 200 watt RMS-vermogen
 • 2 speakers en 1 subwoofer
 • Fabrieksgarantie van 2 jaar

Handig: tips voor een 2.1 speakerset kopen

Om je te helpen met de keuze voor een 2.1 speakerset die

 • Controleer de matencontroleer ook altijd even de maten van de speakers en subwoofer. Vooral als je voor een 2.1 speakerset kiest omdat je weinig ruimte hebt. Het kan voorkomen dat de subwoofer toch wat groter is dan je verwachte.
 • Bekijk de aansluiting: voordat je een speakerset aanschaft is het handig om te kijken of het systeem aan te sluiten is op je computer of tv.
 • Lees altijd reviews en ervaringen: het kan ook nooit kwaad om even de ervaringen te lezen van andere gebruikers, hiermee voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Heb je na deze tips nog meer informatie nodig of hulp bij het bestellen van het juiste product? Neem dan gerust contact op met één van onze experts.

2.1 speakersets vergelijken

Vergelijk de beste 2.1 speakersets

2.1 speakersetVermogenVolumeregelingDraadloze verbindingIndicatie prijs
Logitech Z33380 WattOp luidsprekerNee€ 58,-
Trust Tytan120 WattVia een draadNee€ 63,-
Logitech Z623200 WattVia een draad
Nee€ 149,95
Logitech Z533120 WattVia een draadNee€ 69,99
Harman Kardon SoundSticks40 WattOp luidsprekerVia Bluetooth€ 279,-

Beste merken voor 2.1 speakerset

Van deze merken kun je het best 2.1 speakersets kopen

trust computer speakers

Trust 2.1 speakersets

Trust is een bekend Nederlands merk dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en leveren van computer apparatuur. Denk aan game- toetsenborden of muizen, daarnaast heeft Trust ook 2.1 speakersets gespecialiseerd voor meer beleving tijdens het gamen.

logitech speakers

Logitech 2.1 speakersets

Ook Logitech is een bekend merk voor computerhardware. Zo ontwikkeld Logitech onder andere toetsenborden, webcams, computermuizen maar ook luidsprekers voor de computer.

harman kardon speakers

Harman Kardon 2.1 speakersets

Harman Kardon is een Amerikaans bedrijf die gespecialiseerd is in het audioapparatuur. Je vind de speakers van Harman Kardon niet alleen terug in huishoudens maar ook in auto’s. In de auto’s van Mini vind je bijvoorbeeld Harman Kardon speakers.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob schrijft dagelijks artikelen en adviesgidsen op Mijnspeaker.nl en heeft een passie voor huishoudelijke gadgets. Hij is een van de gezichten achter deze speaker website en is met name liefhebber van slimme speakers. Zoeken via speakers is volgens Rob 'the next big thing'. Ook niet gek dat Rob voorkeur heeft voor speakers van Google, Harman Kardon en Sonos.

Laatste berichten van Rob (toon alles)